Epulklate’s Weblog

ALUMNI SKCL

Posted on: November 30, 2009

Bertempat di Raudah Hotel, bekas pelajar Sek. Keb. Che Latiff (Alumni SKCL) telah mengadakan satu majlis perjumpaan. Majlis perjumpaan kali ke2 ini berlangsung dengan sempurna setelah menempuh pelbagai kesukaran diperingkat awal perancangan.

Program ini telah dirancang di peringkat awal, iaitu seminggu sebelum AidilAdha. Mengiikut perancangan awal tersebut majlis akan diadakan pada malam Jumaat di Perdana Resort PCB dengan bayaran RM50 seorang. Aktiviti lain yang dirancang selain makan ialah karaoke, teka-teki (kuiz), mengimbau kenangan lalu dan sedikit buah tangan (sourvenior) kepada tetamu yang hadir. Tetapi reaksi yang diterima amat menyedihkan. Tiada sambutan dari peserta….. mungkin masa yang tidak sesuai. Mungkin juga tempat, bayaran, atau mungkin apa-apa saja yang tidak dipersetujui.

Ini memaksa pihak yang mengurus program ini (organiser) mengubah tarikh, tempat dan masa. Lalu program ini mendapat sambutan melebihi perancangan awal… Tahniah diucapkan kepada yang terlibat. Seorang demi seorang memberi reaksi yang bagus. ada yang nak bawa isteri dan suami masing-masing. Melalui senarai nama yang mahu ikut serta ialah seramai 23 orang. Yang dirancang ialah sekurang-kurangnya 20 orang. Maknanya lebih 3 orang… Ini diikuti pada saat akhir seorang dua yang menarik diri, diganti dengan orang lain.  Tahniah sekali lagi kepada organiser keranan cepat mengambil tindakan menggantikan dengan orang lain.

Dan pada akhirnya, Majlis ini berjaya dilangsungkan di Raudah Hotel Kota Bharu. Dengan kehadiran lebih dari 2o orang. Majlis ini berlangsung dengan sempurna. Walaupun terdapat sedikit kelewatan di peringkat awal. Ini kerana menunggu peserta yang sedikit terlewat hadir. Walaubagaimanapun, ini tidak sedikit pun merencatkan majlis ini yang dimulakan melalui bacaan doa oleh saudara pengerusi majlis.

Majlis diteruskan dengan ucapan seorang demi seorang tetamu. Pelbagai pengalaman dan keterangan semasa dibincangkan bermula dengan soal peribadi sehinggalah soal kerjaya. Tetamu begitu “sporting” berkongsi maklumat. Keadaan bertambah ceria dengan celoteh seorang bayi yang comel.

Tetamu begitu ceria sepanjang program berlangsung. Sehinggalah selesai makan… Selepas itu ada beberapa tetamu yang berkaraoke. Mengalunkan lagu-lagu yang disediakan. Antaranya CD Uji Rashid, Rock Santai dan S.M Salim. Aktiviti karaoke berterusan sehinggalah program berakhir.

Tetamu meninggalkan majlis pada pukul 11.30 malam..

untuk refferences bebudak skcl…

sila klik alumni skcl untuk rujukan alamat dan no tel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: