Epulklate’s Weblog

Wira Malaysia Untuk Palestin

Posted on: June 8, 2010

Tahniah…Tahniah….Tahniah..

hanya itu yang mampu diucapkan kepada sukarelawan kita yang baru pulang dari “medan perang”  tentera israil. Kepulangan mereka yang dianggap wira sukarelawan ini disambut dengan meriah dengan kepimpinan negara meluangkan masa menunggu di ruangan airport. Ini melambangkan negara begitu berbangga dengan semangan juang mereka yang terlibat.

Tiada siapa menyangka negara kecil seperti Malaysia mampu untuk menghantar wakil bantuan ke negara yang dalam tawanan israil itu. Saya berbangga dengan mereka yang terlibat ini. Walaupun misi mereka dianggap gagal oleh sesetengan pihak tetapi bagi kebanyakan rakyat malaysia menggap mereka telah berjaya untuk memecah kebuntuan bantuan ke negara teluk itu.

Mereka telah berjaya untuk mencetus fenomena baru. Dunia telah nampak kekejaman israil. Ini dapat dilihat dengan bantahan dan demonstrasi dari seluruh dunia. Negara seperti Perancis, Turki, Indonesia dan negara-negara lain di selurh dunia telah bangun untuk menentang keganasan israil. Cuma yang tinggal mereka hanya perlu setapak lagi untuk merelisasikan misi bantuan ini berjaya.

Saya berharap agar misi bantuan ini tidak terhenti dengan begitu sahaja. usaha perlu diteruskan untuk memastikan misi bantuan berjaya sepenuhnya. keangkuhan israil perlu ditundukkan. Dengan bantuan negara-negara lain Insyallah bantuan ini dapat ditunaikan walaupun ia mengambil masa yang lama.

Apapun kami rakyat Malaysia amat berbangga dengan Wira Malaysia Untuk Palestin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: